Jól értem, hogy 6 év alatt (tehát 4 évesen) csak a Minicsoport (3/b turnus) táborba lehet menni?

Nem. Mindenhol 3-8 éves gyerekeket fogadunk, a 3/b turnusba (a Blue Elephantsba) csak óvodásokat fogadunk. Tehát 4 éves /6 év alatti gyereknek minden táborba lehet jönni. A gyerekeket a foglalkozások során differenciáljuk. Tehát a létszámtól, a jelentkezők összetételétől, korától függően alkotunk kisebb csoportokat a nagy vegyes csoporton belül. Amíg az egyik kiscsoportnak mozgásos foglalkozása lesz, addig a másiknak szókincsfejlesztő pl. Minden helyszínünk lehetőséget ad a kiscsoportos osztódásra. A Pannkában több kisterem (tornaterem, kézműves terem), a MOA-ban saját udvar, kisterem adja a lehetőséget a csoportbontásra. Lesznek azonban olyan tevékenységek, amelyeken együtt veszünk részt, pl környező játszótérre/parkba együtt megyünk ki levegőzni, illetve délután lesz lehetőség szabad játékra a PANNKA játszóházában stb…

Vegyes életkorú csoportok lesznek?

Igen, mindenhol 3-8 éveskorú gyerekeket fogadunk, ez a rendszer működött az évközi foglalkozásainkon is nagyon jó tapasztalatokkal.

A gyerekeket a foglalkozások során differenciáljuk.

Tehát a létszámtól, a jelentkezők összetételétől, korától függően alkotunk kisebb csoportokat a nagy vegyes csoporton belül. Amíg az egyik kiscsoportnak mozgásos foglalkozása lesz, addig a másiknak szókincsfejlesztő társasozós a sószobában pl. Minden helyszínünk lehetőséget ad a kiscsoportos osztódásra. A Pannkában több kisterem (tornaterem, kézműves terem), a MOA-ban saját udvar adja a lehetőséget a csoportbontásra. Lesznek azonban olyan tevékenységek, amelyeken együtt veszünk részt, pl környező játszótérre/parkba együtt megyünk ki levegőzni, illetve délután lesz lehetőség szabad játékra a PANNKA játszóházában stb…

Több csoport lesz egy táborban? A 4 és 6 éves tesók külön csoportba kerülnének, vagy maradhatnak együtt?

Egy nagy vegyes csoporton belül (10-15 fő) differenciáljuk a gyerekeket. A differenciált kiscsoportok során is figyelembe vesszük az egyéni igényeket, tehát ha szeretnéd, hogy a testvérek/barátok kiscsoportosan is együtt maradjanak, akkor ezt természetesen figyelembe vesszük.

A tematika mindig ugyanaz lesz vagy amennyiben egymás utáni turnusra megyünk, akkor más lesz az anyag?

Minden turnusnak más lesz a tematikája. Természetesen lesznek visszatérő elemek, rituálék, melyeket nem lehet elégszer gyakorolni, ismételni, de úgy alakítjuk a programot, hogy ha valaki minden turnusba jönne, akkor sem tudna unatkozni, csak sokkal nagyobb ütemben fejlődni.

Mi a MOA-hoz mennénk. Ott is lesz a segítő kutya?

Az opcionális programok (jóga, terápiás kutya), melyeket külső „vendégoktatók” bevonásával valósítunk meg, még egyeztetés alatt vannak. Az a szándékunk, hogy minden turnusban legyen 1-2 ilyen alkalom színesítésként. Ez sok külső tényezőtől függ, ezért a változtatás jogát fenntartjuk. Azonban mindent megteszünk azért, hogy a legszínesebb programokkal segítsük és tegyük érdekessé, vonzóvá a gyerekek számára a természetes nyelvi fejlesztést.