Mennyi időre érvényes a beiratkozás?

A beiratkozás tanév végéig, azaz június közepéig érvényes, a tandíjbefizetések azonban negyedéves részletekben történnek.A beiratkozás felfüggesztését 45 nappal előre köteles jelezni szülő. Amennyiben a trimeszter vége előtt 45 nappal történik a lemondás, az új trimeszter tagdíjat már nem kell kifizetni.

Milyen időközönként történik a befizetés?

Jelenleg trimeszterenként (kb 3 hónapos időszakonként) történik a befizetés.

Mi történik, ha a betegség, vagy egyéb családi program miatt hiányzunk?

ÁSZF-ünk tartalmazza, hogy tandíj fix összeg, abból visszafizetni, illetve további alkalmak, hónapok során jóváírni, továbbgörgetni nem tudunk. Ha azonban a hiányzásról minimum 24 órával az alkalom kezdete előtt tájékoztatást kapunk, akkor bármelyik más csoportunkban 6 hónapig bepótolható az elmulasztott alkalom.

Pl. ha a hétfői MATINÉE csoportban történt a hiányzás, akkor egy másik napin „matinée” csoportba lehet eljönni helyette egyszer, vagy egy délutáni/hétvégi műhelyfoglalkozásra kétszer.

Biztosítanak étkezést?

A napközbeni csoportokban (pl. matinée, táborok) meleg ebédet biztosítunk, de a reggelit, tízórait, uzsonnát maguknak hozzák a gyerekek, ki-mit szeret. Vizet biztosítunk folyadékként, de kérjük, hogy saját kulacsot hozzanak a gyerekek az egyszerűség és a higiénia kedvéért.

Vegyes életkorú csoportok lesznek?

Igen, mindenhol 3-7 éves korú, illetve a kisiskolások csoportjaiban 8-12 éves gyerekeket fogadunk.

A gyerekeket a foglalkozások során differenciáljuk.

Tehát a létszámtól, a jelentkezők összetételétől, korától függően alkotunk kisebb csoportokat a nagy vegyes csoporton belül. Amíg az egyik kiscsoportnak mozgásos foglalkozása lesz, addig a másiknak szókincsfejlesztő társasozós pl. Minden helyszínünk lehetőséget ad a kiscsoportos osztódásra.

A 4 és 6 éves tesók külön csoportba kerülnének, vagy maradhatnak együtt?

Egy nagy vegyes csoporton belül (10-12 fő) differenciáljuk a gyerekeket. A differenciált kiscsoportok során is figyelembe vesszük az egyéni igényeket, tehát ha szeretnéd, hogy a testvérek/barátok kiscsoportosan is együtt maradjanak, akkor ezt természetesen figyelembe vesszük.

A tematika mindig ugyanaz lesz vagy amennyiben több napon, több csoportba is megyünk, akkor más lesz az anyag?

Természetesen lesznek visszatérő elemek, rituálék, melyeket nem lehet elégszer gyakorolni, ismételni, de úgy alakítjuk a programot, hogy ha valaki minden csoportba jönne, akkor sem tudna unatkozni, csak sokkal nagyobb ütemben fejlődni.

Minden csoportban lesz segítő kutya?

Az opcionális programok (jóga, terápiás kutya), melyeket külső „vendégoktatók” bevonásával valósítunk meg, még egyeztetés alatt vannak. Az a szándékunk, hogy minden csoportban legyen havi 1-2 ilyen alkalom színesítésként. Ez sok külső tényezőtől függ, ezért a változtatás jogát fenntartjuk. Azonban mindent megteszünk azért, hogy a legszínesebb programokkal segítsük és tegyük érdekessé, vonzóvá a gyerekek számára a természetes nyelvi fejlesztést.

Gyermekem hétköznap napközben óvodába jár. Hogyan tudnánk részt venni?

A „heti egy egész napos”, azaz „matinée” csoportokba járó gyerekek mindegyike valamelyik magyar óvodába jár. Az óvodakötelezettségét teljesíti azzal is, ha heti 3-4 napon részt vesz az óvodai életben. A hatályos jogszabályok óvodások esetében nem szabályozzák a szülők által igazolható hiányzások számát, így akár rendszeresen, heti 1-2 napra is gond nélkül kikérheti gyermekét a szülő az óvodából.