ÚJ programunk indul: PETIT ATELIER – OVIS MŰHELY!

Ovis csoportunk az Óbudai Platán Könyvtárban

Egy a jelszó: “Csak franciául!”

A francia nyelvi érzékenyítésre irányuló programunknak mindig is célja volt, hogy a francia nyelvet ne csak játékos foglalkozás keretei között, hanem minél természetesebb élethelyzetekben, az “egy személy – egy nyelv” elvét követve szippanthassák magukba a csöppségek.

Ez a célkitűzésünk valósul meg a Petit Atelier, azaz az Ovis Műhely létrehozásával. A műhely egy 2 tanóra időtartamú délutáni “miniovi”, mely során francia anyanyelvű, vagy anyanyelvi szintű pedagógusunk egy komplex francia délutáni programot valósít meg, melynek része a – mozgás -relaxáció – művészetterápia – szerepjáték – mese, vers, dráma – szabad játék.

A műhely programja az alábbi rendet követi:


– Köszöntés – egyéni beszélgetés (5-10 perc)

Fontosnak érezzük, hogy mindenkit egyénileg tudjunk fogadni, legyen ideje testben és lélekben megérkezni.

– Relaxáció – mozgásos játékok (kb 15 perc)

Aktív játékos mozgás, a gyerekek mozgásigényének kielégítésére, a gyermekeket sem elkerülő mindennapi stressz, feszültség, negatív érzelmek oldására relaxációs technikákon keresztül, mely során minden instrukció franciául hangzik el, fantasztikus lehetőséget biztosítva ezzel a testünk megismerésével, érzelmeinkkel és mozgásunkkal kapcsolatos szókincs elsajátítására.


– Játékos nyelvi foglalkozás (kb 30 perc)

Módszertanilag felépített foglalkozás, mely játékos feladatokon keresztül éri el a megcélzott szókincs átadását.


– Mese – vers – ének – dráma (kb 15 perc)

A tematikához kapcsolódó mese, visszatérő énekek, versek, mondókák stb kántálása franciául. A történetek játékos feldolgozása drámajáték formájában.


– Művészetterápiás foglalkozás (kb 15 perc)
Festés, színezés, rajz egyéb kézműves technikák használata franciául instruálva, melyen keresztül rendkívül széles szókincs (eszközök, színek, formák) megnevezésére nyílik mód.


– Szabad játék / Szerepjátékok (kb 15 perc)
A szerepjátékok közben a mindennapi élet eszközeit, tárgyait, kifejezéseit észrevétlenül sajátítják el a gyerekek. A nevelő a gyerekek szabad játékába bekapcsolódva francia nyelven számos kifejezés átadásra talál alkalmat észrevétlenül.

Fontos! Minden foglalkozáson figyelembe kell venni a gyerekek hangulatát, leterheltségét, kedvét, ezért a modulok kisebb csoportokra bontva változó sorrendben is lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük